Добре дошли на официалният сайт на PLAY PAINTBALL SERIES

PLAY PAINTBALL SERIES 3 MAN/5 MAN
2008

1. Концепция
2. Място на провеждане
3. Участници/Брой отбори
4. Екипировка
5. Формат
6. Организатор
7. Спонсорство
8. Реклама
9. Заключение


1. Концепция
В началото на 90те Пейнтбола започва да се практикува в цяла Eвропа.С бурното му развитие броят на националните и интернационалните турнири непрекъснато расте.В България пейнтбола се предлага от няколко фирми все още като развлекателна игра.Това създава предпоставка за създаването през 2006 г. от ИМИ СПОРТС на PPS /Play Paintball Series/ които предлагат на спортистите една арена където те ще могат да се състезават.Те ще бъдат разделени според тяхната подготовка и минали класирания и според игрови формати.Целта е тези атлети според своето развитие и добит професионализъм и с тяхното израстване да сформират отбори които да участват и представят страната на големи и престижни турнири извън България.


2.Място на провеждане
За да може местата за провеждане да са лесно достъпни за отборите PPS ще се провеждат по цяла България. През първата година-2006 сериите ще се провеждат на вече съществуващи терени в страната. Избрани са следните градове: Банско, София, /вероятни домакини Плевен, Варна, Бургас/
Отборите трябва да намерят една качествена спортна среда, затова организатора на сериите ще обръща голямо внимание на следните фактори:
- Равна настилка / трева,изкуствена трева,.../
- Инфраструктура / вода, ток, тоалетни, паркинг/
- Лесна достъпност
- Леглова база /хотели,частни квартири../
Турнирите ще се провеждат с типични ,,SupAir" укрития. Укритията са произведени от разноцветен винил, които след надуване заемат различни форми и се закрепват на игралния терен с помощта специални колчета или тежести. Теренът е ограден със специална защитна мрежа /минимум 3м висока/, за да няма никаква опастност за зрителите.

3.Участници
Участниците в PPS са мъже и жени на възраст над 16 г. Най–очакваната възрастова група за турнирите е между 25-35 г. Участниците идват от всички краища на страната. Като се вземе предвид ниската популярност на пейнтбола като спорт в страната. Очакванията са първоначално за турнири с около 6-10 отбора Формат 5 играча и 15-25 отбора Формат 3 играча виж.т.5/Формат/
Очакват се първоначално не голям брой зрители около 100-150 човека.

4.Екипировка
По-голям брой от участниците разполагат със собствена екипировка,която преди турнира трябва да бъде тествана според изискванията за участие в турнир.Тук се имат в предвид и разпоредбите за сигурност дадени от самият производител на пейнтбол екипировка.
С цел популяризиране на пейнтбол спорта , организаторът предоставя екипировка и на отборите които не разполагат със собствена.
Изстрелваните топчета на турнира са 68 калибър.Състоят се от желатинова обвивка в която е затворена биологично безвредна цветна течност.Неспуканите топчета се разграждат напълно след няколко седмици.

5.Формат
PPS е шапката на няколко различни турнирни формата.


PPS 3 Man, PPS 5 Man
PPS 3 Man - Български аматьорски серии за 3 ма играча. Това е началото за всеки ентусиаст, който иска да навлезе в пейнтбол спорта и да израстне до едно по-сериозно ниво турнир PPS 5 Man, PPS 7 Man и от тук да продължи на по-престижни турнири извън страната.
3 Man сериите са все още много популярни в чужбина и са най-добрия начин за популяризиране на пейнтбол спорта и един добър старт за способните играчи .От друга страна отборите от 3ма играча се сформират по-лесно, игрите са кратки и лесни за проследяване.
PPS 5 Man -Български аматьорски серии за 5 играча. При аматьорските турнири това е най-разпространеният формат и масово се провеждат по цяла Европа. Турнирите от сериите 5 Man трябва да предложат на играчите едно качествено състезание което да е следващото стъпало на отборите по пътя към европейските турнири.

6. Организация
Планирането и организацията на турнирите от PPS-"Play Paintball Series"се осъществява от обучени в Австрия екипи на фирма ИМИ Спортс. Мероприятията протичат при следния ред и организация:

Петък
- Транспортиране на оборудването
- Изграждане на игрището и поставяне на предпазните мрежи.
- Разполагане на Sup`Air укритията
- Изграждане на щандовете и съоръженията(палатки, маси и пейки) за зрители и отбори.

Събота
- 8.00 Старт на мероприятието
- 12.30-13.30 Обедна почивка
- 19.00 Край на мероприятието
- 19.30 Почистване на съоръженията

Неделя
- 8.00 Старт на мероприятието
- 12.30-13.30 Обедна почивка
- 19.00 Край на мероприятието
-1 9.15 Отремонтиране на съоръженията и почистване на терена


7. Стимулиране на Пейнтбол спорта
Създаването на единни български пейнтбол серии с фиксирани правила и норми дава основата за развитието на този спорт със състезателна насоченост.И само високата концентрация и обмена на опит между отборите ще допринесат за възможността един или повече български отбори да представляват страната на международната сцена.Пейнтболът е игра ,която в своя хоби вариант не изисква особени физически качества и е изключително подходящ спорт за широките маси.Постоянното движение и покачването на адреналина в този спорт предлагат една прекрасна възможност за физическо натоварване и психическо разтоварване на играчите.

8. Спонсори
Сериите Play Paintball се ракламират във всички актуални Пейнтбол медии.
- Интернет ( web страници, e-mail, форуми)
- Принтмедия (списания, вестници, плакати, рекламни брошури)
Освен това на всеки един кръг от сериите се предлагат следните възможности за реклама:
- Предоставяне на място за поставяне на транспаренти.
- Щандове за промоции.
Възможност за реклама върху:
- Стартовите бази на отборите
- Облеклото на съдиите
- Облеклото на персонала
- На спонсорите се осигурява специално място в Интенет и Принтмедиите.
- Възможност за заключителни думи на спонсорите на всяко едно мероприятие. Актуалните цени за рекламно място или щандове можете да получите на:
office@imi-sports.com


Заключителни думи

Сериите Play Paintball предлагат една среща на играчи, търговци и зрители, чиято концентрация ще затвърди професионализма и утвърди пейнтбола като спорт в България.

IMI Sports-Bulgarian Paintball Distribution Experts
Пейнтбол център София - REBALLBG.COM
BTour.org- Hiking, Biking & Multisport Advenures in Bulgaria


Copyright 2006 www.playpaintballseries.com All Rights reserved